Frivillig

Frivillig

Frivilligregistreringen for 2016 er åpnet.

Nordlysfestivalen er en stiftelse med formålet:

«Å presentere musikk av høy kvalitet gjennom et attraktivt tilbud av konserter til et bredt publikum.»

Til dette trenger vi hyggelige, imøtekommende og smilende mennesker som vil være med å lage festival.

Hvorfor være frivillig? 

Å være frivillig under Nordlysfestivalen gir deg mulighet til å oppleve festivalen fra innsiden, du får unike musikkopplevelser og ikke minst, du blir kjent med masse hyggelige mennesker!

Kan jeg være frivillig?

·         For å være frivillig må du være over 18 år.

·         Du må oppfylle de kriteriene for arbeidsinnsats som er lagt til grunne. Les mer under de enkelte kategoriene.

Som frivillig får du er festivalpass som gir deg tilgang til alle forestillingene under festivalen, så fremt det er ledige plasser. Vi arrangerer en frivilligfest i etterkant av festivalen.

Hva kan jeg gjøre?

Vi trenger hjelp til mange forskjellige oppgaver før, under og etter festivalen. 

 

Distribusjonsgjengen:

Jobber hovedsakelig i forkant av festivalen. Oppgavene består i å spre festivalprogrammet, festivalavisen og plakater på byens kafeer, butikker og andre relevante plasser. Selv om det meste er gjort før festivalen starter, kan det være behov for å fylle på underveis. Oppstarten er medio november.

Arbeidsinnsats: Ca. 20 timer.

Festivalfotograf:

Er du interessert i fotografi og musikk og har ditt eget kamera? Da er vi på jakt etter deg! Vi trenger dyktige fotografer som kan ta bilder av det som skjer under festivalen, både konsertene og stemningen på festivalen. Jobber en hovedsakelig når det noe skjer, konserter ol. 

Arbeidsinnsats: Avtales underveis, i utgangspunktet 7 konserter/arrangement.

Artistansvarlig:

Artistansvarlig er festivalens bindeledd mellom artist/utøver, arrangementsansvarlig og festivaladministrasjonen. Gode språkkunnskaper vil bli vektlagt, i tillegg til at du er hyggelig, hjelpsom og strukturert. Hovedoppgavene er å møte våre artister når de kommer og følge de opp etter behov og ønske.

Arbeidsinnsats: Hver artistansvarlig får 3 artister/grupper (Dette avhenger selvsagt på antall dager og antall personer i gruppene)

Catering/kafé-drift:

En jobb for de effektiv og systematiske! Oppgavene består i organisering av backstagemat og salgsvarer til våre lunsjkonserter. Salg/servering under våre lunsjkonserter hver dag kl. 13.00, hver dag 26. januar - 31. januar. Arbeidsinnsats: Ca. 20 timer

Arrangementsansvarlig:

Dette er jobben for deg som er flink til å ha mange baller i lufta og som har god kontroll og oversikt. Du er bindeleddet mellom artister, teknikere, artistansvarlig, billettselgere og festivaladministrasjonen og du er arbeidsleder for andre frivillige som er på jobb. Oppgavene består i å påse at alt og alle er på plass til start. Her under å holde orden på blomster, backstagemat og sørge for at publikumsområdet ser bra ut før start. I enkelte lokaler vil denne jobben også omfatte betjening av lys. Før vaktstart hentes program, flyers ol. Etter konserten, dele ut blomster på scenen.

Arbeidsinnsats: 4 konserter

Transport:

Transport sier seg selv, vi trenger stabile sjåfører som har førerkort klasse B eller høyere. Oppgavene består i å hente og bringe artister til og fra flyplass, hotell, konsertsted. Henting og kjøring av utstyr som instrumenter, notestativ, catering ol. Vi ser etter ansvarlige og fleksible sjåfører for kjøring på dag- og kveldstid fra 24. januar tom. 3. februar.

Arbeidsinnsats: Ca. 20 timer.

Publikumsvertskap:

Nordlysfestivalens frontlinje mot publikum! Vi ser etter smilende, hjelpsomme og hyggelige mennesker som skal ta i mot og ta vare på vårt publikum på de ulike konsertstedene. Oppgavene vil være alt fra utdeling av flyers og programmer til å ta imot billetter, bistå med CD-salg eller annet merchandise-salg, blomsterutdeling ol. Arrangementsansvarlig er arbeidsleder og fordeler oppgavene.

Arbeidsinnsats: ca. 20 timer.

Har du bestemt deg for hva du kan tenke deg å gjøre? 

Registrer deg her!