New Wind in Arctic Traditions

New Wind in Arctic Traditions

UKM Arctic

Lørdag 2. februar
18:00
NOK 200
/  100 (student)
/ 100 (barn)

Lørdag 2. februar

Tradisjonell folkemusikk i ny drakt

Folkemusikken i nordområdene gjennomgår stadig spennende endringer når nye artister blåser nytt liv i tradisjonsrike toner.

Nye generasjoner musikere bringer nye tanker og nye impulser til folkemusikken. I dag presenteres denne musikken oftere og oftere i rene konsertformater, av utøvere på svært høyt nivå. Denne spennende utviklingen bringer med seg nye toner, nye rytmer og nye musikere med en vitalitet som overgår det meste.

UKM Arctics utøvere arbeider alle med folkemusikk koblet opp mot et musikalsk nåtidsbilde som gir folkemusikken vind i seilene. Disse musikerne fra Troms og Arkhangelsk, har plukket et frisk norsk-russisk repertoar som presenteres i to ulike settinger med tre briljante solister. Det er bare å glede seg til nye opplevelser i folketonenes verden.

Varighet: 
1 time 45 min

Deltakere

  • Norge: Julie Alapnes Normann (fele) m/ Hallvard Bruvoll og Tore Bruvoll (fele/gitar)
  • Russland: Sergei Gromov (accordeon) / Xsenia Martyushova (sang) m/ Alexandra Popova (domra), Polina Pyankova (fiolin) og Xseniia Bakhtina (synth)

     

Arrangement samme dag som New Wind in Arctic Traditions

13:00
KulturHuset - Forum
16:00
Sparebankens festsal
20:00
Ishavskatedralen
22:00
KulturHuset - Verkstedet

Relaterte arrangement

Kommende stjerner på musikkhimmelen

I SpareBank 1 Nord-Norges festsal, gir vinnere fra Ungdommens Musikkmesterskap og lokale talenter oss en smak av det vi har i vente fra fremtidens stjernemusikere.

Festaften med State Hermitage Orchestra

Ett av Russlands beste kammersymfoniske orkestre gjester Tromsø, med solistene Lilly Jørstad og Dalia Kuznecovaite. En festaften med høydepunkter fra Grieg, Mendelssohn og Stravinsky.