Music for 18 musicians

Foto: Marius Fiskum
En helt spesiell opplevelse avslutter festivalen. Music for 18 musicians av Steve Reich.
For å avslutte en ti dagers musikkfest, roer vi helt ned og avslutter Nordlysfestivalen 2016 med en helt annerledes opplevelse. Musikkonservatoriet i Tromsø samler studenter og lærere til framføring av Steve Reichs legendariske Music for 18 Musicians. Verket er regnet som et banebrytende mesterverk som samler perkusjonister, pianister, sangere, blåsere og strykere i et komplekst, vakkert og hypnotisk lyd-landskap. Konserten er en sjelden sjanse til å oppleve dette magiske verket live.

Utøverne tar publikum med på en reise gjennom en fantastisk drømmeverden med vakre landskap, glede og forundring. Musikken er pulserende, minimalistisk hypnotisk og energisk. Man opplever puls og pust som bølger fram og tilbake mellom utøverne i ensemblet, og når verket er over, føles det som å våkne fra en drøm. For mange er dette et dypt og rørende verk, fullt av emosjonelle og dynamiske ideer.

Music for 18 Musicians er kjent for å ha bred appell blant musikkelskere og det har vært til inspirasjon for utøvere og komponister innen klassisk, jazz, rock, hip-hop, techno, dance og elektronisk musikk.

"When Music for 18 Musicians fills the air it lifts the soul and makes the world a better place."

"one of a handful of late-twentieth-century works that can rightly claim to have altered the course of Western music" (K. Robert Schwarz)

Konserten er gratis.
Dato