Vårfest på Skansen

VÅRFEST PÅ SKANSEN

Også i år har Nordlysfestivalen og NOSO gleden av å få invitere hele byens befolkning til en hyggelig kveld - både utendørs og innendørs - med sosialt samvær og levende musikk. Det er fjerde gang arrangementet gjennomføres, og kan sånn sett sies å være en tradisjon.

Dette er jo mitt første offentlig arrangement, i rollen som direktør for Nordlysfestivalen, så jeg gleder meg veldig til å møte publikum i denne settingen, sier Line Fusdahl.

Musikere fra NOSO spiller flere minikonserter hele ettermiddagen og kvelden - spesielt plukket ut for anledningen. I år er vi i tillegg så heldige å få besøk av en blåsekvintett fra Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (FMKN) som til daglig er lokalisert i Harstad.

FMKN har nettopp vært sammen med NOSO Symfoniorkesteret p den storstilte feiringen av Bodø 200 år i helga – og vi har jo et godt samarbeid på flere produksjoner, sier Torunn Reigstad, orkestersjef i NOSO.

Nordlysfestivalen og NOSO har et tett samarbeid, og er sentrale aktører i byens kulturliv. Sammen har de skapt en hyggelig tradisjon med vårfesten på Skansen. Interessen pleier å være stor, og det er fri entré, så det er rett og slett bare å møte opp tidlig for å få plass. I fjor var det over 500 gjester som kom innom!

For oss er dette en fin anledning til å nå ut til publikum, både våre trofaste konsertgjengere og til et yngre publikum. På Vårfestene kommer det mye forskjellig folk og alle er velkomne, sier Reigstad.

En ypperlig anledning til å feire våren og musikken akkurat her på Skansen, det er jo ikke så mange steder i Tromsø at man kan gjøre et slikt inne/ute-arrangement, sier Fusdahl.

All musikk som fremføres innendørs vil også kunne høres utendørs, så ta gjerne med piknikpledd og slå deg ned på gresset mens du nyter musikken.

Bårstua står for servering, og gjør med dette sitt første store, offentlig arrangement, etter at de åpnet dørene på Skansen. For tida har de lunsjtilbud på dagtid, og de er et sosialt entrepenørskap-prosjekt i regi av stiftelsen Fontenehuset.

Vi er veldig glade for å være med på akkurat dette arrangementet, forteller Anne Marie Figenschau Bang, fra Bårstua. – Dette blir en fin øving før vi skal være med på hagefest for Kongen i juni!

Tid: Torsdag 26. mai kl. 18.00

Fri entre

Sted: Skansen

Foto: fra venstre: Torunn Reigstad, orkestersjef NOSO, midten: Anne Marie Figenschau Bang, Bårstua og til venstre: Line Fusdahl, direktør Nordlysfestivalen

 

Sammen med NOSO har vi også i år gleden av å invitere hele byens befolkning (først til mølla!) til en hyggelig kveld - både utendørs og innendørs - med sosialt samvær og levende musikk. Her blir det flere minikonserter hele ettermiddagen og kvelden - spesielt plukket ut for anledningen. All musikk som fremføres innendørs vil også kunne høres utendørs.

Bårstua AS står for serveringen denne kvelden, og de byr på deilig suppe og foccaccia, i tillegg til salg av drikkevarer.

I år er vi i tillegg så heldige å få besøk av en blåsekvintett fra Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (FMKN) som til daglig er lokalisert i Harstad. Så dette må du ikke gå glipp av!

Fra kl. 18.00-21.00