Terra Nova

(Foto: Eivind Nilsen)

Terra Nova
Søndag 28. januar klokken 18.00
Tromsø Domkirke

Jan Gunnar Hoff og Marianne Beate Kielland fremfører ”Terra Nova” i Tromsø Domkirke under Nordlysfestivalen 2018.

To av landsdelens mest profilerte utøvere, mezzosopranen Marianne Beate Kielland og jazzpianisten Jan Gunnar Hoff, krysser musikalske grenser i en vakker og lyrisk konsertforestilling i Tromsø Domkirke.

Dette er virkelig noe man ikke bør gå glipp av, mener festivaldirektør Line Fusdahl.

- Terra Nova traff meg rett i hjertet, og den opplevelsen håper jeg også vårt publikum vil få i Tromsø Domkirke søndag 28.januar, sier Fusdahl.

Kjøp billetter her

Allerede i mars 2017 slapp Hoff og Kielland albumet ”Terra Nova”, som fikk strålende kritikker i både nasjonale og internasjonale aviser.

”Sterke melodier som tåler gjentatte høringer” – Avisa Nordland

”Pure Music” – Italienske Sonograma Magazine

”Magisk miks av klassisk og jazz” – Hamar Arbeiderblad, som i tillegg var til stedet under releasekonserten i Vang kirke:
”Kombinasjonen jazz og klassisk ga en fantastisk vakker opplevelse; en real godbit for musikkelskere”.

Konserten inngår altså i festivalens åpningshelg og her gjelder det å kjenne sin besøkstid. På albumet finner vi blant annet ”Nordaførr Vårvisa”, ”The Angel” og ”Barndomsminne”.

- Det er en glede for meg å presentere to av de ypperste nordnorske musikerne i et vakkert musikalsk møte, sier festivaldirektøren.

Om musikerne:

Marianne Beate Kielland har studert ved Norges Musikkhøgskole under Svein Bjørkøy, og senere med Oren Brown og Barbara Bonney. Hun er i dag etablert som en av Skandinavias fremste sangere, og opptrer jevnlig på konsertscenene i Europa og Japan. Kielland ble i 2012 nominert til Grammy innen kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-utgivelse «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen, og har med denne og opp mot 30 andre innspillinger, samt utstrakt konsertvirksomhet befestet seg som en bemerkelsesverdig fortolker av repertoar fra barokken helt fram til vår tids musikk.

Jan Gunnar Hoff er utdannet ved NTNU Jazzlinja og NMH og han regnes som en av Norges fremste jazzpianister. Hoff ble i januar 2014 tildelt Buddy-prisen, den høyeste utmerkelse i norsk jazz og han har mottatt Edvard-prisen som komponist. Hoff innehar status som en Steinway & Sons Artist og har gitt ut 17 plater som soloartist og co-leader og skrevet ca 250 verk, bl.a hovedverket til Vossajazz i 2005. Hoff har samarbeidet med størrelser som Alex Acuña, Mike Stern, Pat Metheny, Maria Joao, Marilyn Mazur og var nominert til Spellemann-prisen 2014. Jan Gunnar Hoff er professor ved Universitetet i Agder og ved Norges arktiske universitet i Tromsø.