UngSy

UngSy, Nordlysfestivalen

Foto: Opptakt, Sven Erik Knoff

UngSy
Torsdag 1. februar klokken 18.00
Hovedscenen, Kulturhuset

UngSy er et prosjektorkester bestående av elever og lærere fra kulturskolen i Tromsø, amatørmusikere, studenter og strykerne i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Kjøp billetter her!

Hvert eneste år skapes uforglemmelige øyeblikk i salen når ungdom får ta del i denne store kunstneriske produksjonen på Hovedscenen i Kulturhuset under Nordlysfestivalen.

På denne måten får ungdommene utfordret seg og ikke minst en uforglemmelig erfaring sammen med de dyktigste i landsdelen.

Årets dirigent er svenske Andreas Patrik Hansson (21), som studerer orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Han har studert orgel og dirigering fra en tidlig alder og regnes som et spesielt talent både som organist og som dirigent. Allerede i en alder av 20 år har Hansson både blitt valgt ut til lanseringsprogrammet Opptakt for Norges nye dirigenter, og han har dessuten i flere år
dirigert Göteborgs Symfoniker under finalekonsertene i Polstjärnepriset i Göteborg.

Hansson har kompetanse på et bredt spekter av repertoar fra barokk til samtid, og han har en særskilt interesse for nordisk og sentraleuropeisk romantisk repertoar.

Årets solist er fjorten år gamle Solveig Skogdal, som spiller fagott.

Les om arrangementet på NOSO sine sider.

Om NOSO:

Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

NOSO har en fleksibel struktur, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner. I tillegg opptrer musikerne i mindre sammensetninger, en duo, en kvintett, eller i samarbeid med andre musikkformer og andre musikere.

NOSO Sinfonietta Våre fast ansatte musikere i Bodø utgjør en sinfonietta-besetning på 15 musikere. Repertoaret komponert for denne besetningen er hovedsakelig musikk fra tidlig 1900 tall og fram til i dag. Instrumenteringen er strykekvintett, blåsekvintett, trompet, trombone, piano og slagverk.    

NOSO Kammerorkester Består av 21 ansatte musikere i Tromsø, fordelt på seks førstefiolinister, fem andrefiolinister, fire bratjsister, fire cellister og to bassister. Etter hvilket reportoar vi spiller, bygger vi ut orkesteret og ofte spiller orkesteret med en solist. Kunstnerisk leder for kammerorkesteret er Henning Kraggerud.

NOSO Symfoniorkester Når vi slår sammen besetningen i Bodø og Tromsø er vi et symfoniorkester, som også bygges ut etter behov. Førstedirigent for symfoniorkesteret er Christian Lindberg. 

NOSO Opera Hvert år gjør NOSO operaproduksjoner i større og mindre format. I 2017 var oppsetningen av Ariadne auf Naxos, med Lise Davidsen en stor satsing for oss.